mainwine

A villányi borokról


A villányi bor a legtöbb meleget élvező szőlőültetvények terméséből készül, a hegyoldalak, völgyek fekvése teszi a villányi bort villányivá. A vörösborkészítés tudása itt apáról fiúra száll. A szőlőtermő táj adottságai mellett számos helyi hagyomány, divat és természetesen a fogyasztó is nagy hatással van az itt készült borok minőségére és stílusára. A villányi táj értékéhez tartoznak a műemlék pincesorok, a pincék, présházak, melyek több száz éve nagy technológiai jelentőséggel bírtak, ma pedig a vendégvárás legfontosabb helyszínei.
Kóstolja meg a villányi termőtáj emberi és környezeti természetének borban sűrűsödő csodáját.
wine

VILLANYI CUVÉE

0,75 l


Villányi védett eredetű classicus száraz vörösbor. A Villányi-borvidék legjobb adottságait jeleníti meg gazdag gyümölcsös zamatjegyeivel. Mélyrubin színű bor jellegzetes paprika, szilva és erdei szeder illatjegyekkel. Vadételek, grillezett húsok mellé ajánljuk 16-18 °C-on.
wine

VILLANYI ROSE

0,75 l


Villányi védett eredetű classicus száraz rozébor. Zamatában a kékszőlő húsának íze és illata köszön vissza jókedvűen. Üdeségét egy kis maradék szénsav teszi teljessé. Szinte minden étel remek kísérője. Fogyasztását 9-10°C-on ajánljuk.
wine

VILLÁNYI PORTUGIESER

0,75 l


Villányi védett eredetű classicus száraz vörösbor. Igazi élményt nyújt e bársonyos, finom csersavtartalmú bor fogyasztása. Vadételekhez, sajtokhoz és bográcsgulyáshoz ajánljuk 16-18°C-on.
wine

VILLÁNYI CABERNET SAUVIGNON

0,75 l


Villányi védett eredetű classicus száraz vörösbor. Jellegzetesen fűszeres, zamatos, mélyrubin színű bor, összetett illatjegyeiben jól felismerhető a paprika, szilva és az erdei szeder. Fogyasztását 18-20°C-on ajánljuk sajtokhoz, sültekhez és pörköltekhez.