mainwine

A tokaji borokról


Az évezredes múltra visszatekintő világhírű Tokaj-hegyaljai borvidék 2002 óta a világörökség részét képezi. A tokaji bor, mint a „borok királya, és a királyok bora” valóban a legkiemelkedőbb az elsőrangú magyar borfajták közül, és valóság az is, hogy hosszú éveken át számos magyar király asztalának elengedhetetlen kellékét képezte. A sajátos éghajlat, a vulkanikus talaj, a különleges pincék és az évszázados tapasztalat együttesen eredményezik a világviszonylatban is egyedülálló tokaji borfajtákat.
wine

TOKAJI CUVÉE

0,75 l


Oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel ellátott félédes minőségi fehérbor. Harmonikus ízhatású, friss, üde, félédes bor. Elegancia és frissesség jellemzi. Fehérhúsú szárnyasokhoz, halakhoz, könnyed sertésételekhez, sajtokhoz ajánljuk. 12-14 °C-on fogyasszuk.

A termék papírcsomagolt formában is elérhető.
wine

TOKAJI LATE HARVEST

0,5 l


Tokaji késői szüretelésű furmint, oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel ellátott édes minőségi fehérbor. A Tokaji-borvidék napsütötte lankáin október végén, november elején töppedt, részben aszúsodott szőlőbogyók felhasználásával készített borkülönlegesség. Szép szalmasárga szín, finom botrytises illat és ízvilág jellemzi. A maradék cukortartalom és a finom sav komplex kóstolási élményt nyújt. Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott. Önmagában fogyasztva, vagy édes desszertekhez és gyümölcsök felhasználásával készült húsokhoz ajánljuk.
wine

TOKAJ SZAMORODNI

0,5 l


Oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel ellátott édes minőségi fehérbor. Világos arany színű, illata a szőlő túlérési illatából származó és a fahordós érlelésből kialakult nemes, tipikus szamorodni illat kavalkádja. Finom gyümölcs ízű, tökéletes sav-cukor harmónia, tartós íz jellemzi. Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott. Édes süteményekhez, nem intenzív ízű sajtokhoz, gyümölcsökhöz, kávé után ajánljuk.
wine

TOKAJ FURMINT

0,75 l


Oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel ellátott félédes minőségi fehérbor. A furmint a Tokaji borvidék fő fajtája, mely elsődleges szőlőízekkel és illattal rendelkezik. Ez a furmint harmonikus ízhatású, friss, üde félédes bor, elegancia és frissesség jellemzi. Fehérhúsú szárnyasokhoz, halakhoz, könnyed sertésételekhez, sajtokhoz ajánljuk.