mainwine

A szekszárdi borokról


A Szekszárdi Borvidék Magyarország közép-nyugati régiójában helyezkedik el a Balatonról délre a Duna vonalában. Fekvésének is köszönhetően az uralkodó kontinentális éghajlati adottságok biztosítanak száraz hosszú nyarat és őszt, mely kedvez a borvidéken található nagy mennyiségű kék szőlőfajták beérésének. A talaj és kőzet összetétele homogén a borvidékre vetítve (löszös, agyagos, meszes talaj mészkő kőzeten), viszont a kisebb dűlők és völgyek mezoklimatikus tényezői egyedi karaktert és változatosságot biztosítanak az itt készült boroknak.
wine

SZEKSZÁRDI Kékfrankos

0,75 l


Oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel ellátott száraz minőségi vörösbor. A terroár egyedisége, íz- és illatvilága dominál ebben a kékfrankosban, amely egy hosszú ízű, komoly bor, fűszeressége miatt igen jól társul mindenféle ételhez. Ajánlott fogyasztási hőmérséklete 16-18 °C.
wine

SZEKSZÁRDI cuvée

0,75 l


Oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel ellátott száraz minőségi vörösbor. Egy rendkívül harmonikus cabernet és kékfrankos házasítás. E két tétel tökéletes egyensúlyt alkot, amely a borban párosul egy intenzív sötét színnel, határozott tanninokkal, elegáns savakkal és érett gyümölcsösséggel. Ajánlott fogyasztási hőmérséklete 16 °C.
wine

SZEKSZÁRDI Cabernet Sauvignon

0,75 l


Oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel ellátott száraz minőségi vörösbor. Kellemes fűszeres, meggyes illattal beköszönő tartalmas vörösbor, melynek ízében a gyümölcsök mellett megjelenik egy paprikára jellemző ízvilág, hosszantartó, enyhén füstös zamattal kísérve. Fogyasztását 18-20 °C-on ajánljuk főleg sültekhez és magyaros ételekhez.
wine

SZEKSZÁRDI Rose

0,75 l


Oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel ellátott száraz minőségi rozébor. Remek savakkal és díszítő ízekkel bíró üde rozé bor, gazdag íz- és illatvilága jó kísérője könnyű ételeknek és baráti beszélgetéseknek egyaránt. Fogyasztását 10-12 °C-on ajánljuk.