mainwine

Az egri borokról


A Bükk hegység déli lankáin terül el a világhírű, ezeréves szőlő- és borkultúrára visszatekintő Egri borvidék. Eger és a hozzá tartozó 19 „borközség” száraz, a bükki hegyvonulattal jól védett, kiváló mikroklímájú terület, a hamisítatlan egri borok hazája. A kiváló talajú lankák közel egyharmada termőterület, így a szőlőtermesztés és a borkészítés éppúgy meghatározó az ott élő emberek életében, mint az egri borok az igényes fogyasztók kulináris szokásaiban.
Ahogy mondani szokás: Eger a borok bástyája, a szőlő és a bor városa.
wine

EGRI BIKAVÉR

0,75 l


Védett eredetű, klasszikus száraz vörösbor. Az évjárat legszebb vörösboraiból házasítottuk és fél éven át érleltük tölgyfa hordóban ezt a bikavért, ami egy igazán karakteres, ugyanakkor fűszeres, gyümölcsös bor. Vadhúsokhoz és marhahúsból készült ételekhez kifejezetten ajánljuk 16-18 °C-on.

A termék papírcsomagolt formában is elérhető.
wine

EGRI CSILLAG

0,75 l


Védett eredetű, klasszikus száraz fehérbor. Az évjárat minden báját hordozza ez a Leányka, Olaszrizling, Rizlingszilváni, Királyleányka, Hárslevelű, Cserszegi fűszeres és Ottonel muskotály borokból készített friss, kedves bor, melynek fogyasztását 12 °C-ra hűtve ajánljuk.
wine

EGRI SWEET

0,75 l


Felső-magyarországi cuvée, oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott édes vörösbor. Közepesen mély színű, egyedi és intenzív illatú vörösbor a házasított fajtáknak köszönhetően. Könnyen fogyasztható, lágy ízű, önmagában, vagy gyümölcsös desszertekhez ajánljuk 14°C-on.
wine

EGRI ROSE

0,75 l


Védett eredetű, klasszikus száraz rozébor. Az évjárat legjobb rozéit egyesítettük ebben a friss, elegáns borban, mely a kellemes nyári esték ideális kísérője. Gyümölcsössége 8 °C-ra hűtve érvényesül igazán.
wine

DEBRŐI HÁRSLEVELŰ

0,75 l


Védett eredetű, klasszikus félédes fehérbor. Hársvirágra és mézre emlékeztető illatú és ízű, kerek, félédes bor, mely desszertek ideális kísérője 12-14 °C-ra lehűtve.